POSJETA KRAGUJEVCU OKTOBAR 2015. GODINE

IMG_2629_1Na poziv direktora Politehničke škole iz Kragujevca, g-dina Siniše Kojića, da dva naša učenika, jedan nastavnik i direktor Škole, budu gosti Politehničke škole, i u duhu tradicije prisustvuju manifestaciji „Oktobar u Kragujevcu“, u periodu 20. do 22.10.2015.godine.

Za ovu priliku, odabrani su učenici Edin Harbaš (autoelektričar) i Kemal Kučuk (automehaničar) učenici III-3 odjeljenja. Ispred aktiva praktične nastava određen je Nusret Redžepagić, nastavnik praktične nastave, a ispred uprave Škole, Kemal Jaganjac, rukovodilac dijela nastavnog procesa za razvoj i unapređenje.

U 18:30 je počeo program manifestacije, gdje smo prisustvovali izložbi likovnih radova Zorana Jagličića pod nazivom „SVOJOJ PRVOJ LJUBAVI ŠKOLI“. U isto vrijeme, učenici-gosti iz drugih škola iz Regije, zajedno sa učenicima Politehničke škole, održali su okrugli sto, koji je organizovao Đački parlament Politehničke škole. U 20:00 sati je bila organizovana svečena večera za sve učesnike manifestacije. Pored nas, gosti su bili nastavnici i učenici iz Podgorice, Ljubljane, Užica, Subotice, Čačka i Sarajevske IV gimnazije sa Ilidže.

Drugog dana posjete, 21.10.2015.godine, prisustvovali smo Velikom školskom času, u Spomen parku Šumarice, gdje su na taj dan 1941.godine strijeljani učenici, nastavnici, građani i seljaci iz Kragujevca (2300 strijeljanih). Nakon završetka školskog časa, obišli smo muzej „21 oktobar“, Milošev vijenac i Muzej Topolivnica. U 17:00 sati, imali smo prezentaciju gostujućih škola. Nakon završetka prezentacija, obišli smo prostorije Politehničke škole iz Kragujevca. U isto vrijeme, u organizaciji Đačkog parlamenta za učenike organizovan je okrugli sto na temu „Prevencija siromaštva“ povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva. U 19:00 sati smo u prostorijama Škole imali tradicionalnu večeru i druženje sa domaćinima.

[alpine-phototile-for-tumblr src=”user_tag” uid=”kragujevac2015″ ttag=”#kragujevac2015″ imgl=”fancybox” style=”floor” row=”4″ size=”500″ num=”4″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″]

Slične objave