DAN ŠKOLE – 31. MAJ 2016. GODINE

DSC07259_WEB1Danas 31. maja 2016. godine, naša škola obilježava 68 godina od osnivanja Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo od kada je Ministarstvo lokalnog saobraćaja NR Bosne i Hercegovine osnovalo je školske 1947/48. DRŽAVNU AUTOMEHANIČARSKU ŠKOLU.

Danas je u prisustvu gospodina Čedomira Lukića, Ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, gospodina Elvira Kazazovića Ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kao i gospođe Mirsade Šahbegović, Direktorice Škole svečano označen završetak radova u sklopu projekta “Utopljavanje radionice za praktičnu nastavu”, koji je sufinansiralo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Nakon svečanog presjecanja vrpce, uvaženim gostima je priređen prigodan kulturno-umjetnički program, koji su izveli učenici naše škole (folklorna i književna sekcija) kao i učenici Treće gimnazije Sarajevo (horska sekcija).

[alpine-phototile-for-tumblr src=”user_tag” uid=”danskole2016″ ttag=”#DAN_SKOLE_2016″ imgl=”fancybox” style=”floor” row=”10″ size=”500″ num=”10″ shadow=”1″ border=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″]

Slične objave