Projekat „Ja znam biti drug“ Novembar 2017. godine

JU Srednja škola saobraćaj i komunikacije, Sarajevo provodi projekat „JA ZNAM BITI DRUG“ u periodu Novembar – Decembar u kojem učestvuju nastavnici i učenici naše škole.

Cilj/svrha projekta odgojno-obrazovnog rada, društevno-korisnog rada konkretizuje se kroz niz zadataka a ostvaruje se kroz sadržaje određenog odgojno-obrazovnog rada. Primarno se odnosi na strateško opredjeljenje usmjereno prema mladim generacijama (učenicima) s ciljem pripremanja za život prenošenjem društvenih normi i vrijednosti, jačanju svijesti i pozitivnog odnosa učenika prema društvenom ambijentu u kojem živimo.

Projekat ima za cilj razvijanje društevno korisnog rada kod učenika naše škole, čime ih podstičemo da razvijaju samosvijest, brigu za druge, da uče i sarađuju sa drugima, da pružaju pomoć onima kojima je ta pomoć potrebna bez obzira na razlike i time doprinesu poboljšanje kavliteta života.

Projekat je osmišljen na način da se prvi dio odnosi na uključivanje što većeg broja učenika koji će biti nosioci ovog projekta i da kroz učeničke timove među školskim drugarima i roditeljima kroz Vijeće roditelja i Vijeće učenika u vidu prezentacija promovišu cilj ovog projekta.

Sljedeći korak se odnosi na prikupljanje osnovnih životnih namirnica, odjeće i obuće, ostalih predmeta i novca a koji će se uz kordinatora skladištiti u prostorijama škole.

Naredni korak je sortiranje i pakovanje paketa koji će biti uručeni porodicama kojima je ta pomoć potrebna.

Dio paketa će biti uručen porodicama učenika naše škole koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji a dio paketa će se uz pomoć udruženja Pomozi.ba podijeliti porodicama koje samo udruženje predloži.

U prilogu je dat video koji je snimila televizija Kantona Sarajevo:

Gostovanje na RTV Vogošća 29.11.2017. godine:

 

Slične objave