Časopis „Mladi i škola“

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo danas je predstavilo elektonsko izdanje prvog broja časopisa „Mladi i škola“, koji za cilj ima prezentaciju i promociju rada odgojno-obrazovnih ustanova. U prvom broju časopisa mogu se pronaći različiti sadržaji koji, između ostalog, uključuju aktuelne projekte Ministarstva, članke koje su dostavile osnovne i srednje škole u kojima su prezentirane aktivnosti, saradnje, projekti i takmičenja.

Pored toga, čitaoci će moći pročitati i intervju s ministrom Elvirom Kazazovićem, tekst o kurikularnoj reformi, jednom od najznačajnijih projekata koje je pokrenulo resorno ministarstvo, te brojne druge interesantne sadržaje.

Kako ističu, izdavanjem ovog časopisa, želi se ukazati na važnost odgojno-obrazovnog procesa, ali i na promoviranje različitih aktivnosti koje se provode u školama i predškolskim ustanovama.

Stoga je vrlo važno naglasiti da su odgojno-obrazovne institucije jedan od glavnih sudionika u procesu kreiranja ovog časopisa.

Časopis „Mladi i škola“ će se izdavati tri puta godišnje u elektronskoj i printanoj verziji, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade poziva sve obrazovne ustanove da se priključe ovom projektu i tako pomognu u afirmaciji i promociji njihovih dobrih i kvalitetnih ideja.

 

Slične objave