X festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola – maj 2018. godine

X festival rada srednjih tehničkih i stručnih-strukovnih  škola Bosne i Hercegovine održan je u Zenici 05.05.2018. godine.

Na navedenom festivalu učestvovali su i učenici naše škole tako da je bio po jedan učenik za prijavljena zanimanja i to:

  1. Tehničar drumskog saobraćaja – učenik Beširović Eldin (mentor Strika Jasmina),
  2. Automehaničar – učenik Bećirbašić Amar (mentor Livnjak Muris),
  3. Autoelektričar – učenik Manso Saudin (mentor Kadić Adnan),
  4. Autolimar – učenik Kulovac Semir (mentor Bajrović Eldin) i
  5. Vozač motornih vozila – učenik Sefer Faruk (mentor Komar Nail)

Takmičenja su organizovana u četiri škole u Zenici koje su su bile organizatori i domaćini X Festivala rada,a odvijala su se u periodu od 12:30 i 15:00 sati.Nakon toga su ocjenjivačke komisije izvršile uvid u radove i ocijenili iste.

Proglašenje najuspješnijih učesnika takmičenja,u svim zanimanjima, je bilo u  JU Tehnička škola Zenica  u17:00 sati, gdje je takođe obavljeno i svečano zatvaranje festivala.

Naši učenici su na ovom festivalu postigli zapažene rezultate jer je ubjedljivo prvo mjesto osvojio  naš autoelektričar Manso Saudin, drugo mjesto je postigao tehničar drumskog saobraćaja Beširović Eldin, a četvrto mjesto su bili autolimar Kulovac Semir i vozač motornih vozila Sefer Faruk.

Članovi ocjenjivačkih komisija za autoelektričare, autolimare i tehničare drumskog saobraćaja su bili i naše kolege,mentori Kadić Adnan, Bajrović Eldin i Strika Jasmina.

XI Festival rada će biti organiziran u maju 2019. godine u Krajini, u gradu Bužimu.

Slične objave