II susreti automehaničara – Podgorica april 2018. godine

II susreti automehaničara/autoservisera jugoistočne Evrope održani su od 19.04.2018. do  22.04.2018. godine u Podgorici, Crna Gora.

Na II susretima su bili predstavnici škola iz zemalja okruženja,iz Slovenije su bili predstavnici škole iz Ljubljane,iz Makedonije su bili predstavnici škole iz Skoplja,iz Srbije su bili predstavnici škole iz Kragujevca,iz Crne Gore  je bila škola domaćin,Srednja škola Ivan Uskoković Podgorica i predstavnici naše Škole.

Našu školu  na navedenim susretima predstavljala su dva učenika koji se obrazuju za zanimanje automehaničar.To su bili Bećirbašić Amar učenik III3 razreda i Husović Vedad učenik II6 razreda.Mentor ukenicima iz naše Škole bio je Livnjak Muris,a predstavnik menađmenta je bila Čebo Zijada,rukovodilac dijela nastavnog procesa praktične nastave.

Na susretima su organizovana takmičenja iz dijagnosticiranja kvara,otklanjanja kvarova i puštanja u rad,odnosno provjera funkcije motora nakon opravke.Takmičenje se odvijalo u mješovitim grupama koje su sastavljene od učenika iz različitih zemalja a brojsle su po tri učenika.

Grupe a i pojedinci su bodovani i ocjenjivani po mnogim drugim stavkama osim profesionale,kao npr.odnos prema učesnicima u grupi,ili odnos i ophođenje prema drugi grupama,odnos prema boljem,itd.

Pravila vrednovanja su postavili svi prisutni mentori koji su i pratili samo takmičenje i izveli ocjenjivanje i konačne rezultate.

Naši učenici su se dobro snašli i pokazali su dobre rezultate u struci ali i u izvanrednoj ljudskoj saradnji sa novim poznanicima.Tako je Husić Vedad bio član grupe koja je zauzela I mjesto,a Bećirbašić Amar je bio u grupi koja je zauzela II mjesto od ukupno šest grupa.

Prilikom zatvaranja II susreta automehaničara 22.04.2018.godine u Podgorici zaključeno je da će se III susreti održati u aprilu 2019.godine u Ljubljani.

 

Slične objave