Dan škole – 29. maj 2018. godine

Na današnji dan, naša škola obilježava 70. godina postojanja.

Maj je mjesec kada ispraćamo još jednu generaciju maturanata. U proteklom periodu svi su oni imali mogućnosti da iskažu svoje sposobnosti, a neki od njih su to zaista učinili i postigli uspjeh vrijedan pohvale i nagrade. To su učenici koji su tokom svog četvorogodišnjeg školovanja postigli odličan uspjeh i primjerno vladanje, bolje rečeno ponosi škole.

Ponosi naše škole na trećem stupnju su: Klovo Eldar i Trle Jasmin, učenici III-3 razreda, a na četvrtom stupanju je učenica Delić Melisa IV-1a. Odlukom Nastavničkog vijeća i direktorice škole ovi učenici su nagrađeni  knjigom i diplomom.

Najbolji među najboljima je učenik četvrtog stupnja Korman Vahidin IV-1a  i učenik trećeg stupnja Hasanbegović Belmin III-3. Odlukom Nastavničkog vijeća i direktorice škole učenici su nagrađeni tabletom.

Odlukom Nastavničkog vijeća i direktorice škole, sljedeći učenici:

  1. Manso Saudin za ostvareno prvo mjesto u kategoriji (autoelektričar) se nagrađuje sa 120KM, mentor Kadić Adnan.
  2. Beširović Eldin za osvojeno drugo mjesto u kategoriji (tehničar drumskog saobraćaja) nagrađuje se sa 90KM, mentor Strika Jasmina.
  3. Ostali učesnici na ovom festivalu Sefer Faruk(vozač motornih vozila),mentor Komar Nail, Kulovac Semir(autolimar), mentor Bajrović Eldin za ostvareno četvrto mjesto dobit će pohvalu i knjigu.
  4. Učenik Bećirbašić Amar(automehaničar), mentor Livnjak Muris nagrađuje se pohvalom.

Dan škole – 29. maj 2018.

 

Slične objave