Humanitarna akcija – “Radost Bajrama”

Danas u 10:00 sati je upriličena podjela paketića u Dječijem domu „Bjelave“

Akcija ima za cilj promovisanje pozitivnih vrijednosti darivanja u mjesecu Ramazana.

U odgojno obrazovnom procesu veoma važnu ulogi ima i dobro organizovana vannastavna aktivnot učenika koja im omogućava da razviju niz kompetencija, socijalnih, kognitivnih, motoričkih, da stave u funkciju  svo svoje stečeno znanje i iskustvo u traganju za nečim novim. Da kroz svoju radoznalost kreiraju nova druženja  a sve s ciljem razvoja sampouzdanja i samopoštovanja dajući im pri tome  osjećaj uspjeha.

Budući da se nalazimo u mjesecu Ramazanu, mjesecu  dobrih dijela i međusobnog pomaganja i darivanja sa jedne strane, dok sa druge nam se bliži Bajram u čijim danima treba da se što više udjeljuju lijepe riječi onima koji su željni razgovora, dijeliti sa njima radosne trenutke  i pokazati da nisu i nikada neće biti sami, mi smo odlučili pokrenuti akciju „Radost bajrama“  u kojoj smo se fokusirali na djecu Dječijeg doma Bjelave.

Cilj ove humanitarne akcije, kroz vanastavnu aktivnost, jeste razvoj društvene odgovornosti kod djece, empatiju i međusobno uvažavanje koja ih potiće na razmišljanje o tome kako i na koji način svoja znanja, vještine i ideje mogu koristiti kako bi  doprinijeli dobrobiti drugima i samoj zajednici.

Humanitarna akcija je osmišljena na način da uposlenici škole (oni koji to žele) doniraju jedan bajramski paketić ili doniraju protuvrijednost u novcu. Od prikupljenih novčanih sredstava tim učenika je sa koordinatorom projekta  pripremio paketiće.

Također, učenici svakog odjeljenja naše Škole ( ukupno 20 odjeljenja)  su napravili po jedan paketić za određeno dijete (spol djeteta i godine) čije podatke smo dobili od menadžmenta Dječijeg doma „Bjelave“.

Slične objave