Perspektivni sportisti naše škole u školskoj 2018/2019. godini

HABIBOVIĆ SADMIR

Habibović Sadmir je učenik trećeg razreda, a taekwondo trenira 13 godina u klubu Novi Grad Sarajevo gdje postiže uspjehe na svim nivoima takmičenja, kantonalnim, federalnim, državnim te međunarodnim. Sadmir je osvojio 78 medalja, od toga 60 zlatnih, potom 10 srebrenih te 8 bronzanih. Sadmiru je najznačajnija pobjeda u Bugarskoj 2018.godine na G1 turniru kada je osvojio zlato, te u Turskoj 2017.godine kada je bio prvak Balkana. Na Sarajevo openu održanom ove godine gdje se takmičilo preko 700 takmičara, Sadmir je osvojio prvo mjesto te bio proglašen najboljim juniorom na turniru. Crni pojas 3.dan položio je 2016.godine, a za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupa već 7 godina.

ŠKRIJELJ AMER

Škrijelj Amer je učenik drugog razreda naše škole te takmičar bokserskog kluba ”Zlatni ljiljani”. Amer je do sada odboksao 80 mečeva, od toga 72 pobjede, 6 nerješenih mečeva te samo 2 poraza. Amer je nastupao u inostranstvu, i na međunarodnim turnirima gdje je zauzimao prva mjesta. Dobitnik je nagrade Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za najperspektivnijeg sportistu Kantona Sarajevo u 2015.godini, a predstavljao je Bosnu i Hercegovinu i na EUBC Europskom prvenstvu u boksu za školarce 2016.godine.

FALAN EDI

Falan Edi je učenik drugog razreda JU Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, a boks trenira od 2014.godine. Takmičar je bokserskog kluba ”Zlatni ljiljani” gdje nastupa u razredu juniori. Do sada je odboksao 4 meča od toga 3 pobjede i samo jedan poraz.

OBUĆA ELDAR

Obuća Eldar je učenik drugog razreda naše škole a fudbal je počeo trenirati sa nenavršenih 5 godina. Eldar je trenirao u dosta klubova, a od 2015.godine trenira u Akademiji FK Sarajevo gdje je osvojio titulu kadetske premijer lige dva puta. Eldar je i član reprezentacije Bosne i Hercegovine od 2015.godine.

GASAL HAMZA

Gasal Hamza je učenik prvog razreda. Fudbal je počeo trenirati 2010. godine u NK Vlašić u Turbetu. Od 2016.godine trenira u Akademiji FK Sarajevo gdje je osvojio titulu kadetske premijer lige dva puta, a potom 2018.godine prelazi u FK Željezničar gdje trenira i danas u kadetskoj selekciji. U periodu od 2016.godine do danas redovno nastupa za selekcije Kantona Sarajevo. Hamza je i član U17 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Svi naši perspektivni sportisti su primjer dobrih učenika i dobrih sportista te im želimo još puno pobjeda, medalja i uspjeha u nastavku njihovih sportskih karijera.

FALAN ADI

Falan Adi je učenik drugog razreda JU Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, a boks trenira od 2014.godine i od tada postiže samo uspjehe. Takmičar je bokserskog kluba ”Zlatni ljiljani” gdje nastupa u razredu juniori. Do sada je odboksao 11 mečeva, od toga 10 pobjeda i samo jedan poraz.

 

 

Slične objave