Posjeta 31. Međunarodni sajam Knjiga učenika naše škole

Dana 18.4.2019. god učenici JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije su u pratnju nastavnika Damira Bradarića posjetili sajam knjige i prisustvovali u prostoru Bosanske kuće  Panel diskusiji na temu: „ Uvođenje modela STEM edukacije u sistem obrazovanja“. Panelisti su biti ugledni profesori, nastavnici i stručnjaci čija je specijalnost STEM. Jedan od panelista je bio i prof. Vedad Čustović direktor Osme osnovne škole u kojoj se sprovodi pilot projekt STEM obrazovanja i koji je uputio javni poziv svim zainteresovanim da posjete njegovu školu i vide kako u praksi izgleda implementacija STEM obrazovanja.

Nakon panel diskusije učenici su posjetili i štand firme “Imtec d.o.o.” gdje su mogli da vide i isprobaju proizvode kompanija Kitronik, TTS Group i Makeblok, svjetskih lidera u proizvodnji mikročipova, robotića i dodataka koji se koriste u STEM edukaciji.

Više informacija na sljedećm linku.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/oaVqxeV4Pk34F9RMA” number-photos=”4″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

 

Slične objave