Manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Dopisom  koji je upućen od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, djl.br. 11/1-38-41057/19 od 18.11.2019.godine,  učenici osnovnih i srednjih škola su pozvani da svojim prisustvom daju podršku obilježavanju 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Učenici II-1, II-2, I-5 i I-8 odjeljenja su u pratnji profesorice historije Azre Mrnđić, prisustvovali manifestaciji oblježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koja je održana  u ponedjeljak, 25.11.2019.godine u 12,00 sati u Domu mladih Skenderija. Na manifestaciji su učenici  imali priliku pogledati različite sadržaje od nastupa predškolskih i školskih horova, mladih plesača i pjevača, do recitala i video prezentacija. Prisustvo ovakvim događajima omogućava učenicima da shvate značaj ovog datuma i da se uvijek trude da posvete posebnu pažnju njegovom obilježavanju.

 Obilježavanje značajnih datuma naše historije ima, pored obrazovne i odgojnu komponentu , a to je jačanje patriotizma i ljubavi prema svojoj državi.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/sGPev1LuXH4NuLhh9″ number-photos=”3″ number-photos-per-row=”3″ cache-interval=”120″]

Slične objave