Sedmica izgradnje mira i ženske solidarnosti – Panel diskusija povodom Dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena, a u okviru Sedmice za izgradnju mira i ženske solidarnosti, Srednja škola za saobraćaj i komunikacije je zajedno sa Mrežom za izgradnju mira i Bošnjačkim institutom učestvovala u organizaciji panel diskusije koja je održana 6.3.2020. godine u prostorijama Bošnjačkg instituta u Sarajevu.

U navedenoj diskusiji govornice su bile:

  • Njena ekselencija Zorica Bukinac, ambasadorica Republike Slovenije u BiH
  • Dr. Ruth Wiseman, zamjenica ambasadora Velike Britanije u BiH
  • Nicola Ann Hardwick, zamjenica ambasadorice Austrije u BiH
  • Ljuljjeta Goranci Brkić, direktorica Nansen dijalog centra
  • Maja Gasal Vražalica,  direktorica Akademije za žene

Cilj navedene panel diskusije je bio da 5 snažnih  žena iz civilnog društva govori o svojim iskustvima, radu i uspjehu, te da li se njima, prije svega kao ženama, bilo lako probiti kroz društva u kojima ipak i dalje dominiraju muškarci. Cilj nam je bio i da kroz navedene pozitivne priče o ravnopravnosti polova, motiviramo mlade da se bore za ravnopravnost i da pokažemo da ništa nije nemoguće, potreban je samo veći angažman, više učiti i napornije raditi. Ispred Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u navedenoj panel diskusiji učestvovale su učenice II-1 i IV-1b odjeljenja naše škole, u pratnji pomoćnika direktora za nastavu prof. Mekić Melise i psihologa škole prof. Omerbašić Maše.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/3Hw1ArKoYzWUqHWU8″ number-photos=”12″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

Slične objave