On-line upis za učenike koji su upućeni na ponavljanje prvog razreda srednje škole

“kao što Vam je poznato, ove godine će učenici koji se upisuju u prvi razred srednjih škola, a uspješno su završili 9. razred, putem on-line upisa imati mogućnosti izbora tri zanimanja.

Prema informacijama sa kojima raspolaže Ministarstvo, određeni broj učenika koji su u školskoj 2016/2017. godini pohađali prvi razred i koji će biti upućeni na ponavljanje razreda, su izrazili želju da ne budu automatski upisani u prvi razred škole koju su pohađali, nego žele da im se putem on-line upisa pruži mogućnost odabira neke druge srednja škole/srednjih škola.

S tim u vezi, obavještavamo vas da je potrebno obaviti razgovor sa ovim učenicima koji pohađaju prvi razred, a biće upućeni na ponavljanje razreda, te ih informirati u vezi sa ovim izborom.

Dakle, ovi učenici mogu putem on-line platforme u JU OŠ “Edhem Mulabdić” pristupiti apliciranju i odabiru tri zanimanja.

Takođe, neophodno je i roditelje ovih učenika informirati u vezi sa navedenom problematikom.

Na web stranici  Ministarstva će takođe biti postavljena ova infomacija.

Još jednom skrećemo pažnju da ovi učenici ne mogu izvršiti on-line upis iz osnovne škole koju su pohađali, nego isključivo u JU OŠ “Edhem Mulabdić”, koja je određena za ovu kategoriju.”

Kaže se u dopisu Ministarsva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, koji smo prenijeli u cjelosti.

Sjedište škole je na adresi ul. Konak 1, Stari Grad Sarajevo.

Email adresa škole je: osem@bih.net.ba.

Slične objave