Civitas aktivnosti – decembar 2017

Učenici Trubljanin Tarik i Bašić Almir su sa profesorom Igorom Smiljanićem posjetili šesnaestu konferenciju „Vašara ideja“ održanog 13.12.2017. godine u kinu Meeting Point.

Konferenciji su otvorili učenici. Naime, pet timova iz cijele Bosne i Hercegovine koji su došli iz Livna, Stoca, Maglaja, Goražda i Sarajeva su intenzivno, tokom cijele godine, kroz različite medije radili na inspirativnim pričama iz svojih lokalnih zajednica.

Pored filmova na konferenciji je govorio/la:

1. prof.dr. Dženana Husremović, profesorica na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu o različitostima kao vrijednosti.

2. Arnej Misirlić o njegovom angažmanu na polju fotografije koji je kroz svoj rad sarađivao sa imenima poput Danisa Tanovića, Dine Merlina.

Konferenciju Vaša(r) ideja organizira Udruženje za kreativno učenje PLUS od 2012. godine i do sada su ugostili preko šezdeset zanimljivih i inspirativnih predavača, poduzetnika, umjetnika, aktivista iz Bosne i Hercegovine koji su uprkos sistemu u kojem živimo uspjeli ostvariti nevjerovatne rezultate vlastitim radom i zalaganjem.

Slične objave