Airfair u Ambasadi Švedske

Dana 24.02.2020. godine učenici/e sekcije Civitas Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo su posjetili Ambasadu Švedske koja je okupila predstavnike nadležnih vlasti, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodne zajednice gdje se razgovaralo o problemu zagađenosti zraka u BiH.

U neposrednom razgovoru naši učenici su izložili inicijativu u kojoj od nadležnih traže uvođenje „Besplatnog javnog prevoza u Kantonu Sarajevo nakon proglašenja epizode “Upozorenje“.  

Airfair u Ambasadi Švedske

Švedska je snažno opredijeljena za pozitivan razvoj i reforme u Bosni i Hercegovini koje su od koristi svim građanima. Švedska podrška donosi čistiji zrak i vode, manje emisije CO2, bolju kontrolu nad kemikalijama i efikasnije planiranje.

Učenici koji su prisustvovali ovom događaju su Dalila Musić, Jasmina Šadinlija, Imer Karić, Adela Avdić, Nejra Jamak, Bakir Čengić, Tarik Hadžajlija i Faris Pašić u pratnji profesora Igora Smiljanića.

Ukoliko i Vi želite podržati našu inicijativu potpišite PETICIJU na ovom linku:

https://www.peticija24.com/peticija_za_besplatan_javni_prijevoz_u_kantonu_sarajevo_tokom_proglaenja_epizoda_upozorenje_i_uzbuna_kao_dio_plana_interventnih_mjera?u=4420783&uv=20654590&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR3-vcg6ndCpBxFrnj1rEd7gnuznDrMfABvI8WrZwBOwevztxk97-ra8Pbo

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

You may also like...