Upoznajte Superškole Bosne i Hercegovine

Regionalni ured za suradnju mladih (RYCO) – Lokalna podružnica u Bosni i Hercegovini u suradnji s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizirao je uvodni događaj “Upoznajte Superškole Bosne i Hercegovine” u Sarajevu 2. veljače 2023. godine u okviru programa razmjene superškola. Sastanak je okupio 19 nagrađenih srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, gdje je direktor naše škole Sejad Mujezinović potpisao ugovore o partnerstvu sa Tehničkom školom iz Pirota, R.Srbija.
Naša škola nagrađena je za projekat „Čujte i vidite nas“. Projekat će realizovati koordinator projekta ispred naše škole je Emilija Martinčević i prof.Nermina Mujezinović.
Provedba projekata bit će podijeljena u dva kruga: prvi krug razmjene odvijat će se od aprila do juna 2023., a drugi krug nastavit će se od avgusta do oktobra 2023. Svaka partnerska škola organizirat će jedan posjet partnerskoj razmjeni koji će trajati do do 7 dana s grupom do 12 polaznika i 1 do 2 profesora. Kroz shemu razmjene učenici i profesori će imati priliku putovati, predstaviti sebe, svoje škole i običaje svojim domaćinima te naučiti nove stvari o lokalnim zajednicama diljem regije.

Slične objave