Prvo mjesto na općinskom takmičenju “PROJEKT GRAĐANIN”!

U utorak, 28. marta 2023. godine održano je općinsko takmičenje učenika srednjih škola.
Na takmičenju našu školu je predstavljala ekipa III-1 u sastavu: Neira Balović, Lejla imamović, Lamija Lagarija, Mirnes Salčin, Ahmed Džafo, Amar Hadžić, Emela Imamović, Adi Sjenarević sa temom:
„NEEFIKASAN SISTEM ELEKTRONSKE NAPLATE U JAVNOM GRADSKOM PRIJEVOZU KANTONA SARAJEVO“!!
Naši učenici/e su zauzeli prvo mjesto, te se plasirali na kantonalni nivo takmičenja.

Ove godine učenici su se bavili problemom neefikasnog sistema elektronske naplate u vozilima javnog prijevoza i tarifnim sistemom naplate gdje su predložili uvođenje “Elektronskih čitača i naplate u sva vozila javnog gradskog prijevoza i da se cijene karte naplaćuju po vremenskom intervalu od 30, 60 i 90 minuta”.

„Projekat Građanin“ je praktični dio nastave predmeta Građansko obrazovanje, demokratija i ljudska prava, koji za cilj ima uključivanje mladih u probleme lokalne zajednice. Takmičenje pred učenike stavlja zadatak predstavljanje određenog problema u njihovom okruženju, otkrivanja zakonske pozadine, kreiranja vlastite mjere javne politike. Osim navedenog učenici moraju predočiti akcioni plan implementacije predložene mjere.

Čestitamo ekipi i profesoru Igoru Smiljaniću, te im želimo mnogo sreće na kantonalnom takmičenju, koje će se održati 13. aprila.

Link za potpis peticije: https://www.onlinepeticija.com/neefikasan_gradski_prevoz

Slične objave