Međunarodna konferencija „VET to VET” jačanje kapaciteta Zapadnog Balkana – Najava

Iskreno nam je zadovoljstvo najaviti Međunarodnu konferenciju koju organizuje JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo 18. maja 2023. godine u hotelu “Hills” na Ilidži.
Naša škola je uključena u međunarodni projekt pod nazivom “VET to VET – Capacity Building in Western Balkans (V2V – Jačanje kapaciteta Zapadnog Balkana” koji ima za cilj ojačati postojeće i izgraditi nove kapacitete vezane za srednje stručno obrazovanje.
Ova međunarodna konferencija će okupiti više od 70 učesnika, a učesnici projekta su srednje stručne škole iz zemalja Evropske unije (Italija, Holandija, Finska, Slovenija i Hrvatska) kao i zemalja Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo).
Naša želja je da na ovoj konferenciji prenesemo mnogobrojna iskustva iz projekta kroz prezentacije i radionice učenika i nastavnika koji su bili uključeni u aktivnosti i mobilnost, kao i izazove kroz koje smo prošli tokom realizacije projekta.
Vjerujemo da je riječ o aktivnostima i iskustvima koji bi mogli biti od velike koristi i drugim srednjim stručnim školama iz BiH, te se nadamo da će naš primjer poslužiti da se i oni uključe u programe i projekte poput ovog.
Radni dio konferencije će se sastojati iz prezentacija realiziranih aktivnosti, okruglih stolova i diskusija, a poslijepodnevni iz radionica na kojima će se razgovarati o novim razvojnim mogućnostima i perspektivama.
“Mentor” našoj školi je srednja škola Holandije “ROC Noorderpoort” iz grada Groningen, a projekat se realizuje u periodu od 22.12.2020. do 22.12.2023. godine.

Slične objave