ELEMENTI ZA INTERNI KONKURS – Kriteriji za obavljanje praktične nastave izvan školske radionice

U skladu sa pedagoškim standardima (brojnost učenika u grupi za obavljanje praktične nastave) učenicima koji se obrazuju za zanimanje III stepen škola će omogućiti obavljanje praktične nastave izvan školske radionice. Učenici koji iskažu želju da praktičnu nastavu obavljaju izvan školske radionice moraju da ispunjavaju slijedeće uslove:

  • primjerno vladanje
  • opšti uspjeh u učenju najmanje 3,00 (eliminatorno)
  • zainteresovanost za obavljanje praktične nastave (odnos prema radu, alatu, uređajima, radnom mjestu-mišljenje nastavnika praktične nastave)
    Učenici koji se prijave na Konkurs za obavljanje praktične nastave izvan radionice, dužni su priložiti sljedeću dokumentaciju:
  • Svjedočanstvo kojima se dokazuje da je učenik prethodni razred završio sa najmanjom prosječnom ocjenom 3,00
  • mišljenje nastavnika praktične nastave o odnosu učenika prema radu, alatu, uređajima, radnom mjestu
  • mišljenje razrednog starješineo odnosu učenika prema nastavnom procesu
    Sva potrebna dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenje kriterija za obavljanje praktične nastave izvan školske radionice mora biti kopija orginala.
    Ukoliko se desi da učenik zbog lošeg odnosa prema radu izgubi mjesto u privatnoj radionici učeniku će se omogućiti povratak u školsku radionicu.
    Komisija
  1. Pomoćnik direktora – Predsjednik Komisije
  2. Nastavnik praktične nastave –član
  3. Razrednik-član

Način podnošenja prijava

Konkurs će biti objavljen u junu tekuće školske godine za narednu 2022./2023. godinu na Oglasnoj ploči i web stranici škole.
Prijave na Konkurs podnose se u roku od 7 dana, od dana objavljivanja na Oglasnoj ploči i web stranici škole, i to lično na protokol Škole.
Za učenike koji budu ispunili kriterije i kojima bude odobreno obavljanje praktične nastave izvan školske radionice vd direktorica škole će potpisati pojedinačne Ugovore o obavljanju praktične nastave izvan školske radionice.

INTERNI KONKURS ZA OBAVLJANJE PRAKTIČNE NASTAVE

PRIJAVA NA KONKURS

Slične objave