Mojoj BiH 2023

U periodu od 18. do 23. jula održana je ljetna škola pod nazivom “Mojoj BiH 2023” u organizaciji Centra Litteratus, Javne ustanove “Studentski Centar” Sarajevo i Ilim Yayma Cemiyeti koja se odvijala u lokalitetu studentskog doma Bjelave Sarajevo. Učesnici su imali priliku da nauče mnogo novih stvari i steknu nova iskustva u različitim oblastima poput Komunikologije, Medicine, Informacionih tehnologija, Liderstva, Poezije, Starih zanata, da nauče nešto novo i steknu nova iskustva. Poznati predavači i govornici u svijetu, su nam prepričavali svoje uspone i padove te su nas savjetovali iz navedenih područja.
Na ovom projektu učestovale su dvije učenice naše škole: Lagarija Lamija, Irma Bešlija.
Ovo su njihovi utisci.
Drago mi je što smo imali priliku da budemo dio ovog izuzetnog projekta i upoznamo nove prijatelje. Ovaj projekat je pokazao vrijednost prijateljstva i razvijanja vještina komunikacije kao i socijalizacije ljudi koji dolaze sa svih krajeva naše domovine. Bilo je sjajno upoznati nove prijatelje iz različitih zemalja i naučiti više o njihovim kulturama. Također, bilo je sjajno što su se obrađivale različite teme što je omogućilo učenicima da se upoznaju s novim područjima te na taj način mnogima se otvorio put kojim će ići u nastavku svog obrazovanja. Teme o kojima smo diskutovali su vrlo dobro odabrane i važne za mlade ljude, kao što su radionice iz pružanja prve pomoći, sigurnosti u saobraćaju i ekonomske berze i liderstva. Također, imali smo priliku posjetiti grad Visoko i vidjeti lokalitete Ravne.

Posebna zahvalnost ide prijateljima iz Crne Gore, Makedonije i Srbije koji su se pridružili projektu, kao i organizatorima, profesoru Admiru Musliji, direktoru Studentskog centra Sarajevo Amaru Dovadžiji i koordinatorima. Hvala svima koji su omogućili ovaj nezaboravan projekt!

Tekst pripremila Lagarija Lamija

Slične objave