Izložba “Ljudska prava”

U ponedeljak 11.12.2023. godine članovi sekcije Civitas su postavili izložbu “LJUDSKA PRAVA” u prostorijama Treće gimnazije i na simboličan način poslali poruku mira i obilježili Dan ljudskih prava, ali i prisustvovali panel diskusiji “Rodno zasnovano nasilje kao kulturološki fenomen”.
Ovom izložbom su predstavili 20 radova i dali svoj doprinos u razvoju svijesti o važnosti zaštite ljudskih prava koja se nažalost često ne poštuju, kako u našem društvu, ali i diljem svijeta.
Otvaranju izložbe je prisustvovala i viša savjetnica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Sedžida Alibegović Hadžić kao i direktorica Treće gimnazije Amra Čolić kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu uz kordinaciju profesora/ica Alme Ahmethodžić, Lejle i Esada Karahodžića, Marije Knežević i Đuldine Kurtović.
Sve ove aktivnosti su dio međuškolskog projekta: “Kažimo NE nasilju i diskriminaciji” koji se održao u saradnji sa Srednjom medicinskom školom, Gimnazijom Obala, Srednjom tekstilnom i Trećom gimnazijom i podrškom Mreže za izgradnju mira i TPO fondacijom i cilj mu je mlade osnažiti u borbi za zaštitu ljudskih prava.
Članovi sekcije: Arnel Seferović, Nejra Nahić, Selma Čelik, Ajdin Hrvat, Hamza Begić, Naida Bašić, Damir Baždar, Džejla Đaltur, Aida Sinan, Benjamin Omeragić i profesor Igor Smiljanić.

Slične objave