Projekat V2V – kratka mobilnost

Nastavak projekta V2V omogućio je našim učenicima Studijsku posjetu u period od 03-17.02.2024. godine. Deset učenika naše škole, Amar Hadžić, Arnel Karup, Selma Čelik, Amina Ćato, Emela Imamović, Naida Bašić, Lejla Imamović, Neira Balović, Nejla Hasanbegović i Džejla Djaltur, dobili su priliku da se, u toku svoje studijske posjete u Groningenu, upoznaju sa organizacijom rada logističkih centara, obrazovnim sistemom i kulturno-historijskim znamenitostima samoga grada.

U periodu od 05 – 08.02.2024. godine, naši učenici, zajedno sa direktoricom škole Emilijom Martinčević i prof. Sanelom Kovačević, u sklopu Noorderpoort-a su posjetili Školu za obuku automobilske i biciklističke tehnologije, transporta i logistike, gdje su se upoznali sa obrazovnim sistemom tehničara logistike. Drugog dana, u sjedištu Noorderpoort-a, prezentovane su im službe za podršku školama i način organizacije rada škola koje su u sastavu istog.

U okviru posjete, održan je sastanak direktorice škole, Emilije Martinčević, sa direktorom IT sektora Noorderpoort-a, Fitimom Ismailijem. Tema sastanka je bila nastavak saradnje u budućnosti kroz nove projekte.

Učenici su u pratnji profesorice i direktorice posjetili Muzej Groningen koji je poznat po svojoj izuzetnoj i živopisnoj zgradi, kao i po fascinantnim izložbama i intrigantnoj kolekciji.

Slične objave