Radionica “Bosančica” – sekcija Civitas

U sklopu sekcije Civitas članovi Sanin Nevorić, Nedim Maljić, Ahmet Halilović i Ammar Ibrica su realizirali radionicu „Bosančica“ koja je nastavak projektnih aktivnosti „Noć u muzeju (NuM2024)” koji za cilj ima podizanje svijesti o očuvanju kulturnog naslijeđa i građanske odgovornosti.

Ovom prilikom su učenike upoznali sa njihovim učešćem koje je okupilo više od 100 učesnika/ca iz cijele BiH i gdje su imali priliku proći kroz četiri različite radionice i upoznati se sa bogatom zaostavštinom muzeja u Fojnici.

S obzirom da im se posebno dopala radionica „Bosančica“, gdje su imali priliku upoznati se sa prvim pismom BiH, odlučili su da je realiziraju i sa ostalim učenicima naše škole. U nastavku radionice su koristili tekstove i pojmove iz nastavnog predmeta Građansko obrazovanje/Demokratija i ljudska prava i prevodili ih, a za kraj su iščitavali zadane pojmove u pismu „Bosančica“.

Radionica je protekla u izuzetno radnoj atmosferi i okupila je više od dvadeset učenika/ca trećih razreda Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, a istu je mentorisao profesor Igor Smiljanić.

Slične objave