Policijska akademija za mlade 2019

Prevencija maloljetničke delikvencije

Učenici Srednje škole za saobraćaj i komunikacije – Sarajevo, Spiljak Kerim II-5, Destović Edin i Bešlija Almedina II-2 u pratnji nastavnika Korora Elvedina, dana 19.11.2019. godine (utorak) posjetili su MSŠ Živinice gdje je uspješno  održana “Policijska akademija za mlade 2019”, koju je planirala i organizarala američka nevladina organizacije “PH International”, ured u BiH u saradnji s Upravom policije MUP-a  Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona. Akademiji su prisustvovali učenici srednjih škola s područja  Tuzlanskog i Sarajevskog kantona koje učestvuju i koje su partneri u ovom projektu, te policijski službenici iz lokalnih zajednica u kojima se škole nalaze.  

Ova Akademija je održana pod pokroviteljstvom PH International Ureda u Bosni i Hercegovini, koji svoje projekte usmjerava na smanjenje stope kriminaliteta među mladim ljudima, na prevenciju maloljetničke delikvencije, te podizanje svijesti kod mladih ljudi o važnosti provođenja zakona i socijalizaciji sa pravom.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/gmdXoFahwkDckPnb8″ number-photos=”6″ number-photos-per-row=”3″ cache-interval=”120″]

Slične objave