Historijski čas povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH

Historijski čas

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine, te je njegovom obilježavanju u našoj školi posvećena posebna pažnja . Učenice II-1 odjeljenja  Vejzović Alena i Šišić Arnela su u saradnji sa profesoricom historije Azrom Mrnđić  pripremile historijski čas povodom  obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

U periodu od 18.-22.11.2019.godine učenice su posjećivale časove Odjeljenskih zajednica svih razreda od prvog do četvrtog , gdje su održale historijski čas i ponovo podsjetile učenike na različite vremenske periode kroz koje je naša država kroz svoju historiju prolazila, od razdoblja samostalnosti i određenog državno-političkog i ekonomskog uspona koja se smjenjuju s vremenima propadanja i gubljenja političkog identiteta, ili uklopljenosti u veće državne strukture.

Učenice su uspješno realizovale sve posjete časovima Odjeljenskih vijeća, uz pomoć i podršku svih razrednika od prvog do četvrtog razreda.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/6hNovSZhNj1db3JU6″ number-photos=”2″ number-photos-per-row=”2″ cache-interval=”120″]

Slične objave