“Ja znam biti drug” – decembar 2019. godine

Ja znam biti drug – decembar 2019

Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo i ove godine tradicionalno u mjesecu novembru i decembru provodi projekat “JA ZNAM BITI DRUG” u kojem učestvuju svi učenici, nastavnici i uposlenici škole. 
Projekat ima za cilj razvijanje društevno korisnog rada, čime se podstiče razvijanje samosvijesti, saradnje, brige za druge, kao i pružanje pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna bez obzira na razlike. 
„Human čovjek je najbogatiji čovjek“, su riječi našeg rahmetli profesora Almira Brkića, koji je niz godina bio nosilac realizacije projekta.
Podijeljeni u više timova učenici/e nakon održanih prezentacija i promocija Vijeću učenika i Vijeću roditelja sa svojim razrednicima prikupljaju osnovne životne namirnice, garderobu i novac gdje se nakon prikupljanja paketi dostavljaju onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Ove godine nesebičnu podršku su nam pružili Direkcija za robne rezerve Kantona Sarajevo, kao i Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku, kojima se ovim putem zahvaljujemo.
Da se radi o hvale vrijednoj akciji, u prilog govori dosad prikupljenih 40 paketa sa osnovnim živežnim namirnicama, kao i paketi garderobe za 70 dječaka i 30 djevojčica (rukavice, šal, čarape, trenerke, majice dugih i kratkih rukava, džemperi,  jakne, helanke). Sva garderoba je nova i neotpakovana. 
Osim učenicima naše škole pomoć će biti distribuirana i štićenicima udruženja „pomozi.ba“.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/F6kXfAYk93gLrKTj8″ number-photos=”16″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

Slične objave