Dani Instituta za jezik 2020. godine

Dani Instituta za jezik 2020

U sklopu manifestacije Dani Instituta za jezik 2020. godine i 48. godišnjice postojanja ove naučne institucije,kao i povodom „Međunarodnog dana maternjeg jezika“ u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo otvorena je izložba pod nazivom “Trideset godina savremene lingvističke bosnistike”, na kojoj je predstavljeno više od 350 knjiga na bosanskom jeziku napisanih tokom posljednjih 30 godina.

Tim povodom održano je i predavanje o temi “Izdanja iz savremene lingvističke bosnistike (1990 – 2020.)” u realizaciji Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu. U prepunoj sali Općinskog vijeća Općine Novi Grad o savremenoj lingvističkoj bosnistici govorili su direktor Instituta za jezik prof. dr. Alen Kalajdžija, dr. sc. Jasmin Hodžić i mr. sc. Zenaida Karavdić. Predavanju, a kasnije i otvaranju izložbe, su prisustvovali načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, prof. Josip Baotić, prof. Hanka Vajzović, te brojni studenti i učenici sa svojim profesorima, nastavnicima i direktorima ustanova. Ovoj manifestaciji prisustvovali su i učenici (I1 i III2-a)   Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u pratnji profesorice  Mašić Hane.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/1E8MCFHsTkF9EAWD8″ number-photos=”7″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

Slične objave