Prvi put glasaš – izađi na izbore

U periodu od 26.10. – 04.11. 2020. godine Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo je provela osam online radionica u projektu pod nazivom „Prvi put glasaš – izađi na izbore“.

Ukupno 172 učenika/ca završnih razreda naše škole je učestvovalo u radionicama koje su realizirane u saradnji sa Udruženjem izbornih zvaničnika u BiH i organizacijom AGORA iz Češke Republike, a sve zahvaljujući Ministarstvu za inostrane poslove Češke Republike.

U okviru radionice učenici su se upoznali sa kriterijem i značenjem slobodnih i fer izbora, kao i kako pravilno glasati na predstojećim lokalnim izborima. Svi učesnici kao dokaz da su uspješno usvojili ciljeve radionice su putem maila poslali pravilno popunjene glasačke listiće (radna verzija).

Cilj projekta je povećati učešće mladih u javnom životu, kao i izlaznost mladih birača da sudjeluju na lokalnim izborima 2020. godine.

Ove radionice ispred naše škole je realizirao profesor Igor Smiljanić.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/4665P5BWZwA6f8139″ number-photos=”16″ number-photos-per-row=”6″ cache-interval=”120″]

Slične objave