Realizacija aktivnosti u okviru projekta RYCO

U završnici projekta RYCO – It’s better together – u suradnji dviju škole Srednje škole za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva i Tehničke škole „Vladičin Han“ iz Vladičinog Hana, organizirana je izložba najljepših fotografija gradova koje su učenici napravili. Završna izložba održana je 3. novembra 2020. u online okruženju, gdje su učenici jedni drugima dostavili fotografije svojih gradova koje su napravili te koje su bile prezentirane. Aktivnost je održana u školama.

Nakon kraće prezentacije panoa sa fotografijama, učenici su postavljali pitanja jedni drugima u vezi sa napravljenim fotografijama gradova.

Izabrane su najljepše 3 fotografija čiji će autori dobiti nagrade, a to su: za prvo mjesto – mobitel, drugo i treće mjesto – tablet.

U realizaciji projekta i aktivnosti – učenici su, osim što su razmijenili fotografije, razmijenili  iskustva, interesovanja u vezi sa  muzikom, hranom, zatim i upoznavanja i na društvenim mrežama.

Učenici su u završnici druženja istakli da ne postoje razlike među tinejdžerima. Njihova zajednička želja je da nastave suradnju na projektima, ali izrazili su želju za susret uživo, te da posjete sjajne znamenitosti koje su bile predmet učeničkih umjetničkih fotografija.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/sxCnVysRPqJpGLtn7″ number-photos=”30″ number-photos-per-row=”6″ cache-interval=”120″]

Slične objave