Humanitarna akcija “Debra”

S obzirom da je jako važno, kako kod djece tako i kod odraslih, razvijati osjećaj međusobnog uvažavanja i poštivanja drugog i drugačijeg, prof. Emilija Martinčević i prof. Muhamed Lepir su svojim idejama i aktivnostima upravo podstaknuli i učenike i uposlenike naše škole da svojim doprinosom pomognu jednom udruženju koje je osnovano sa ciljem međusobnog povezivanja i organizovanja pomoći i podrške oboljelim i njihovim roditeljima.
Shodno tome, u decembru je u našoj školi provedena humanitarna akcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Udruženje oboljelih od bulozne epidermolize „Debra“. Svoj doprinos u okviru ove akcije dali su i učenici i uposlenici škole, a cilj je bio upoznavanje sa ovim rijetkim oboljenjem.
Upravo je ova akcija i bila razlog posjete predsjednice ovog udruženja našoj školi, koja je realizirana 27.12.2021. godine. U okviru te posjete održana je radionica kojoj su prisustvovali naši učenici, predstavnici svih odjeljenja, te se kroz zajednički rad bolje upoznali sa radom ovog udruženja i načinom podrške istom.
Nakon što je radionica zavšena direktor škole uručio je prikupljena novčana sredstva u iznosu 2047,75 KM. Želimo se zahvaliti svima na učešću i nadamo se da ćemo i ubuduće sličnim akcijama promovisati našu školu.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/AnjLzu3DSLhp9XbY6″ number-photos=”29″ number-photos-per-row=”5″ cache-interval=”120″]

Slične objave