Objavljen edukativni materijal za podršku učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola KS

Na zvaničnoj web stranici Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo objavljen je edukativni materijal za podršku učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola KS.
Edukativni materijal za unapređenje psihosocijalnih kompetencija učenika, očuvanja njihovog mentalnog zdravlja, razvoja mišljenja kao i ličnog, te socijalnog razvoja dostupan je na linku https://mo.ks.gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba/files/grupe-podrske/index-h5.html#page=1
Izradili su ga školski psiholozi i pedagozi i bit će koristan alat stručnim saradnicima u realizaciji nastavnih časova, ističu iz resornog ministarstva.
Ministrica Naida Hota Muminović je kazala da je riječ o kvalitetnom edukativnom sadržaju, te je pozvala stručne saradnike da ga koriste u radu, jer prioritet mora biti psihofizičko zdravlje učenika.
„U fokusu mog djelovanja u Ministarstvu je afirmacija odgojnih tema, jer obrazovni zadaci ne smiju imati primat nad odgojnim. Škola je važan agens socijalizacije ličnosti, formiranja identiteta, stavova i društvenih vrijednosti“, istakla je ministrica Hota-Muminović.
Ministrica je danas organizovala sastanak sa psiholozima i pedagozima i tom prilikom im zahvalila na izradi ovog značajnog edukativnog materijala.

Slične objave