Razmjena učenika V2V – Groningen 18.04.2022

U sklopu radne i stručne posjete Holandiji u Groningenu su od 11.04.2022. do 15.04.2022. godine boravili predstavnici nekoliko država učesnica projekta V2V. Kao jedna od planiranih i redovnih aktivnosti bila je i posjeta radionici u kojoj praksu obavljaju naši učenica (AHGarage). Svi su bili prijatno iznenađeni stručnošću i načinom pristupa radnim obavezama naših učenika kao i njihovim poznavanjem engleskog jezika. Posebno su nam bile drage pohvale koje su za naše učenike iznijeli predstavnici Noorderpootr organizacije koji su i glavni organizatori boravka naših učenika u Holandiji. NIšta manje riječi hvale nije imao ni sam vlasnik garaže Ali koji je sam na kraju rekao da bi mu bilo jako drago da opet ugosti u svojoj garaži na praksi učenike naše škole.

Vikend smo iskoristili za jednodnevni obilazak Holandske prijestonice Amsterdama. U prekrasnom i sunčanom danu smo uživali obilazeći Amsterdanske znamenitosti, vozeći se jako lijepim i zanimljivim kanalima te šetajući kroz mnogobrojne tipično Amsterdamske i Holandske ulice prepune radnji i turista koji je baš na taj dan, bar smo mi imali takav osjećaj, bilo više nego ikada.

Oude Zijde (nekada važno trgovačko sjedište grada), Rembrandthuis (kuća slavnog slikara Rembrandta), Oude Kark (najstarija zgrada u gradu), trg Dam, slikovita Nieuwe Kark (druga najstarija zgrada – crkva u gradu), Madame Tussaudse Museum samo su neke od mnogobrojnih turističkih atrakcija koje smo vidjeli u Amsterdamu.

Premalo je vremena bilo da bi se obišao jedan ovako veliki i zanimljiv grad, ali smo ipak jako sretni i zadovoljni što smo barem na jedan dan mogli uživati u čarima jednog prekrasnog milijunskog velegrada.

Svi smo se na kraju složili da se moramo vratiti ponovo.

Slične objave