Regionalna konferencija RYCO-gnized vizija: Obrazovanje kao katalizator mira

Naša škola je bila učesnik u Projektu RYCO-SUPERSCHOOL, u periodu od januara do novembra 2023. godine, gdje smo učestvovali sa partnerskom Tehničkom školom iz Pirota.
Kao kruna ove razmjene, u periodu od 22-24. novembra 2023. godine, održana je regionalna konferencija RYCO-gnized vizija: Obrazovanje kao katalizator mira. Konferencija je održana na Ilidži, u hotelu Hills, kojoj su prisustvovali koordinatorica prof. Nermina Mujezinović i učenik Eldar Bjelica IV-1 razred koji je boravio u Omladinskom kampu od 18-24. novembra 2023. godine, zajedno sa još po jednim učesnikom sa svih razmjena koje su se odvijale u ovom projektu za Zapadni Balkan.
Bilo je lijepo učestvovati u Projektu, steći dragocijena iskustva, izgrađujući duboka prijateljstva, razmjenjivati stečena znanja i pokazati, kako se nizom aktivnosti u okviru Projekta, može ostvariti međusobno upoznavanje i saradnja.
Naša ekipa je bila zapažena u cjelokupnom radu tokom trajanja projekta.
Učenici su na veoma impresivan način govorili o svom angažmanu u okviru aktivnosti koje su bile obuhvaćene i zaželjeli da se ponovo nađu u sličnim situacijama, kako bi jedni drugima pokazali koliko možemo, kako i na koji način obogatiti vlastita iskustva i znanja i povezati se sa drugima i drugačijim. To je ujedno i cilj ovakvih druženja i aktivnosti uopće. Na kraju, možemo izraziti želju da se takve aktivnosti nastave.
Nadamo se novim projektima i novim iskustvima!

Slične objave