Prva radionica pod nazivom: ”Roditeljstvo je važno! Roditeljske dileme”

U četvrtak, 21.12. 2023. godine, održana je prva radionica pod nazivom: ”Roditeljstvo je važno! Roditeljske dileme” koju je, prema uputama Ministarstva za odgoj i obrazovanje i Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, realizirala pedagoško-psihološka služba naše škole: pedagog-psiholog Suada Delić i Elma Krzić-Mulić, psiholog.
Cilj radionice je smanjiti razinu roditeljskog stresa, ojačati roditeljske kompetencije i pozitivno ponašanje kako bi se povećala sposobnost roditelja da uspješno odgajaju svoju djecu i koriste dostupne resurse.
Ovim aktivnostima naglašava se važnost kontinuirane saradnje roditelja i škole, ulaganje zajedničkih napora u postizanju ciljeva i razmjena iskustava iz najrazličitijih sfera društvenog, školskog života. Okupljanje i potreba za što potpunijom edukacijom u vaspitnom smislu podstiče roditelje da se posvete svojoj djeci u želji da olakšaju i razumiju napore nastavnika i škole, a svima nama pokazuje koliko je važno produbljivanje te saradnje s ciljem postizanja što boljih rezultata učenika, roditelja i škole u cjelini.

Slične objave