Izvedbeni plan i program – Maturalna ekskurzija – Istanbul

1.i 2.dan BIH –Edirne-Istanbul
Polazak iz Sarajeva u dogovorenom terminu. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Noćenje u gradu Edirne. Večera.
Doručak. U jutarnjim satima nastavak putovanja za Istanbul.Dolazak u Istanbul. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Krstarenje Bosforom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan Cjelodnevni izlet
Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula: Suleymanija džamiju, Plava džamija, Galata toranj, Galata most, Taksim, Eminonu, Uskudar.
Autobusima prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećih i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA. Zatim prelazak na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

4.dan Bursa
Doručak. Odlazak u grad BURSU – prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Vožnja u trajanju cca 2h. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, turbetu Sultana Osmana… Zatim slijedi posjeta džamiji Ulu, te slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Autobusima posjeta naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Po dolasku slobodno vrijeme. Večera. Noćenje .

5. i 6.dan Istanbul – Edirne – BIH
Doručak. Odjava iz hotela uz lunch paket za učenike. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj – Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva – Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima.

U prilogu je link na Izvedbeni plan i program – Maturalna ekskurzija – Istanbul

Slične objave