EV WEEK 2024

Sedmica električnih vozila – EV WEEK 2024 u Sarajevu 26. i 27.02.2024. godine
U pratnji profesora JU “Srednje škole za saobraćaj i komunikacije”, Mirze Hamzabegovića, Damira Bradarića i Mehmeda Bubića, učenici: Kenan Nanić, Adin Zolj, Hukić Faris i Samer Smajić, su imali priliku da se upoznaju sa električnim i hibridnim vozilima. Kroz izlaganja, prezentacije i panel diskusije, mogao se vidjeti kompletni proces nastanka, načina rada, održavanja i punjenja jednog električnog vozila. Prezentirane su sve prednosti i nedostaci elektrifikacije, od zakonskih normi, infrastrukture do održavanja električnih vozila. Inicijator za organizaciju ovog događaja je Sarajevo Energy Forum – SEF, zajedno sa renomiranom kompanijom Mervik d.o.o. i Mašinskim fakultetom Sarajevo.
Ovom prilikom se zahvaljujemo organizatorima, a posebno se zahvaljujemo prof.dr. Dževadu Bibiću koji nas je pozvao na ovaj veličanstveni skup.
Zanimljiva prezentacija vozila ostaće našim učenicima u nezaboravnom sjećanju, a stečena znanja iz ove oblasti upotpuniće znanje i proširiti interesovanja što je i cilj ovakvih susreta.

Slične objave