29. maj 2019. godine – Dan škole

Dana 29. maja 2019. godine, naša škola je obilježila 72. rođendan.

U protekloj školskoj 2018/2019. godini učenici naše Škole su učestvovali na mnogobrojnim takmičenjim na općinskom, kantonalnom, federalnom i državnom nivou. Aktivnosti u 2018/2019. godini koje su obilježile proteklu školsku godinu su sljedeće:

  1. Organizacija Dana otvorenih vrata Škole, 20.decembra 2018. u sklopu realizacije projekta DUALNO OBRAZOVANJE, kojom prilikom su školu posjetili učenici Osnovne škole Velešićki heroji.
  2. Fudbalska selekcija naše Škole, na turniru srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo je zauzela IV mjesto u sastavu: Faris Mustafić, Edis Mušanović, Dženan Rizvanović, Kenan Rizvanović, Šerif Kovač, Ahdin Kurspahić, Sanin Arnaut, Hamza Gasal, Faris Omerbegović i Safet Fejzić. Selektor je bio profesor Ferid Kardović.
  3. Naši učenici su učestvovali i u projektu razmjene učenika sa učenicima iz srednje stručne škole Henri Fertet, iz Francuske, grada Greja koji se nalazi u blizini Liona. Ovu razmjenu su realizovali učenici Veldin Vreto i Admir Milić u pratnji mentora nastavnika Mirze Hamzabegovića u vremenu od 14. do 20. oktobra 2018. godine. Uzvratnu posjetu učenika i nastavnika iz Francuske očekujemo u mjesecu junu, tačnije od 03. do 07. juna 2019. godine.
  4. Učenici Saudin Manso i Vedad Husić, učestvovali su na III susretima automehaničara jugositočne Evrope u Ljubljani, Republika Slovenija, od 17. do 19.aprila 2019.godine.
  5. Također, ekipa naše Škole je na takmičenju CIVITAS učestvovala sa projektom „ČIST ZRAK ILI MRAK“ u sastavu: Albina Hasanbegović, Amina Bašić, Faris Bozalija, Halil Čubara, Mirnes Havić, Amina Tabaković, Nejra Pojata, Almina Zagorac i Lejla Piplaš. Opićinsko takmičenje srednjih škola odražano je 30. marta 2019. godine a naša ekipa osvojila je 1. mjesto. Na kantonalnom takmičenju koje je održano 13. aprila 2019. godine osvojili su III mjesto. Pozivamo ovu uspješnu ekipu da nam prezentuje Projekat „ČIST ZRAK ILI MRAK“ sa kojim su učestvovali na ovim takmičenjima.
  6. Na ovogodišnjem XI Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine, koji se održao u Mješovitoj srednjoj školi „Hasan Musić“ u Bužimu 26. i 27. aprila 2019. godine, učestvovali su i učenici naše Škole:
    1. Ismir Šabanić u kategoriji AUTOMEHANIČAR;
    2. Aidin Čavrk u kategoriji VOZAČ MOTORNIH VOZILA;
    3. Arnel Milunić  u kategoriji TEHNIČAR DRUMSKOG SAOBRAĆAJA;
    4. Alen Bukva u kategoriji TEHNIČAR PTT SAOBRAĆAJA;
    5. Saudin Manso u kategoriji AUTOELEKTRIČAR;
    6. Adel Smječanin u kategoriji AUTOLIMAR.
  7. Maj je mjesec kada ispraćamo još jednu generaciju maturanata. U proteklom periodu svi su oni imali mogućnosti da iskažu svoje sposobnosti, a neki od njih su to zaista i učinili i postigli uspjeh vrijedan pohvale i nagrade. To su učenici koji su tokom svog trogodišnjeg i četvorogodišnjeg školovanja postigli odličan uspjeh i primjeno vladanje, bolje rečeno, oni su ponos naše škole. Najbolji učenici završnih razreda III i IV stepena su:
    1. III3 – Almin Kovačević;
    2. III4 – Alen Idrizović i Jasmin Katica;
    3. III5 – Saudin Manso;
    4. III6 – Veldin Vreto i Haris Čutura;
    5. IV1A – Emina Šetkić;
    6. IV1B – Anisa Pašalić i Nejla Pašić;
    7. IV2A – Melisa Džebo i Arnel Milunić;
    8. IV2B – Ema Karamović i Emra Matoruga
  8. Za najizvrsnijeg učenika – Ponos Škole III stepena, proglašava se učenik III-6 odjeljenja Mehmed Raonić sa prosječnom ocjenom tokom trogodišnjeg školovonja od 4,58.
  9. Za najjizvrsnijeg učenika odnosno učenicu – Ponos Škole IV stepena, proglašava se učenica IV-2A odjenjenja Elma Žunić sa prosječnom ocjenom tokom četvorogodišnjeg školovanja od 4,93.

Link sa slikama.

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/XqyZn5tQWnRSf3xy8″ number-photos=”70″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

Slične objave