Drugi konkursni rok za online upis učenika u prvi razred srednjih škola – informacija

Dragi učenici, poštovani roditelji,

drugi konkursni rok za online upis učenika u prvi razred srednjih škola počinje sutra, 9. jula od 9.00h, i traje do 11. jula 2019. godine.

Upis u drugom konkursnom roku se obavlja isključivo putem online sistema www.upis.emis.edu.ba sa već dodjeljenim šiframa. Učenici koji su u prvom konkursnom roku za upis učenika u školskoj 2019/2020. godini primljeni u neku od srednjih škola, ne mogu aplicirati u drugom konkursnom roku.

Učenici koji pristupe drugom konkursnom roku imat će pravo:
– prvi izbor – 9. jula
– prvi reizbor – 10. jula
– drugi reizbor i ujedno posljednji – 11. jula

Drugi konkursni rok za upis učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo putem online sistema https://upis.emis.edu.ba završava u četvrtak 11.7.2019. godine u 16.00 sata.

Nakon zatvaranja sistema za online upis bit će dostupne konačne rang liste drugog upisnog roka.

Još jednom napominjemo roditelje i učenike da pažljivo izvrše odabir svojih škola/zanimanja u skladu sa Odlukom o kriterijima za prijem učenika u prvi razred srednjih škola i Drugim Konkursom za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo u školskoj 2019/2020. godini koji će biti objavljen sutra.

Napominjemo da su u našoj školi ostala slobodna 2 mjesta na zanimanju Tehničar drumskog saobraćaja. Minimalan broj bodova za ovo zanimanje je 63.

Vezane vijesti...