Čestitka povodom završetka srednje škole

Drage naše maturantice i maturanti!

Pred svima nama svakodnevno je pitanje: “Da li smo svijet u kojem živite izgradili mjestom vaše sreće i zadovoljstva i da li smo vam otvorili puteve sretne budućnosti?”
Mogli smo više, trebali smo činiti bolje i biti dio vašeg bivstvovanja. Tako bismo vas bolje razumjeli. Vi ste nas u prethodnim danima naučili životne lekcije, lekcije kako da vašu budućnost učinimo mjestom napretka i snage za nove početke.
Dozvolite mi da vam se na ovaj način iskreno zahvalim što ste sve svoje zadatke obavljali strpljivo, razumno i nesebično, te koračali stepenicama ka vrhu vašeg životnog kolosjeka gdje vas očekuju novi izazovi. Želim vam poručiti da i dalje nastavite uspješno rješavati sve izazove i da svakog momenta budete svjesni daje obrazovanje ključ slobode.
U prethodnom školovanju, do slobode su vas vodili vaši učitelji, nastavnici i profesori. Bili su dio vaših puteva, vjetrova i nada. Njihovim nesebičnim zalaganjem za vaše znanje doveli su vas do te slobode, do trenutka kada odlučujete gdje ide svaka/svaki od vas, jer na to imate pravo.
Vaših učitelja je bilo nebrojeno mnogo, od prve dobrodošlice u školu, do svakog događaja i okolnosti koji su vas također učili životu.
Sve vas pozivam da sa svojih novih puteva i mjesta pomognete nama koji želimo i trebamo zajedno graditi bolji svijet za buduće generacije. To namje obaveza, želja i smisao.
Hvala vam što smo od vas učili i što iz tog učenja vama danas poručujemo: “Volite jedni druge, volite ljude i znajte da znanje rađa misli, misli zadovoljstvo, a zadovoljstvo sreću i slobodu.”
Ministar
Mr. Anes Krivić

Vezane vijesti...