Učenički izlet u Hercegovinu

Na osnovu Odluke Nastavničkog vijeća, djl.br. 06-5281, od 23.05.2019.godine, da se DA saglasnost na jednodnevni izlet nagrađenih: naizvrsnijih učenika III i IV stepena, učenika bez izostanaka, učenika bez izostanaka i odličnog uspjeha, učenika koji se učestovavali na takmičenjima: Festival rada-Bužim 2019.godine, Fudbalski turnir za učenike srednjih škola Kantona Sarajevo, CIVITAS, III Susreti automehaničara Jugoistočne Evrope – Ljubljana 2019.godine, učenika učesnika projekta „Jedan dan druga škola“, kao i Odluke Nastavničkog vijeća djl.br.06-5305 i dj.brj.06-5306,  od 24.05.2019.godine za učenike odjeljenja I1, I3, I7, II1, III1A, III2A, III2B, organizovan je jednodnevni izlet u Stolac i Mostar.

U 07:30 sati bilo je zakazano okupljanje učenika i natavnika koji su išli u njihovoj pratnjih, ispred Zemaljskog muzeja BiH. Na jednodnevni izlet u Stolac, putnim pravcem Sarajevo-konjic-Blagaj (Buna)-Stolac-Mostar-Sarajevo uputila se grupa od ukupno 47 učenika (II1-20, III1A-12, III2A-13) i 5 nastavnika: Muhamed Lepir, Sabahudin Solak, Jasmina Strika, Adil Đipa i Nermina Hajdarević. Također, druga grupa učenika koji su putovali na jednodnevni uzlet u Mostar krenula je putnim pravcem Sarajevo-Jablanica-Počitelj-Blagaj (Buna)-Mostar-Sarajevo ukupno 95 učenika (I1-18, I3-18, I7-14, III2B-11) i 5 nastavnika:  Nermina Mujezinović, Suada Delić, Sead Sokolović, Damir Bradarić i Kemal Jaganjac (vođa putovanja). Na izlet se krenulo u 08:02 minute a ispratila nas je direktorica škole, gdja Mirsada Šahbegović.

Grupa učenika i nastavnika koja je putovala prema Stocu, obišla je izvor rijeke Bune i tekiju u Blagaju, staro jezgro Stoca (stari grad Vidoški i Begovinu) i stari grad i most u Mostaru, da bi u Sarajevo (ispred Zemalskog muzeja BiH) stigli oko 08:15. Druga grupa učenika koja je putovala za Mostar, obišla je stari grad Počitelj i njegovu tvrđavu, izvor rijeke Bune i tekiju u Blagaju, stari grad i most u Mostaru i stigli u Sarajevo oko 19.45 sati.

Izlet je protekao u najboljem redu, uz malo veću dnevnu temperaturu, na zadovoljstvo svih učenika i nastavnika i vremena provedenog u prijatnom druženju i šetnji po navedenim destinacijama. Pohvale za odlično ponašenje naših učenika na ovom izletu dobili smo i od sva tri vozača autobusa firme „Centrotrans eurolines“ sa kojima smo realizovali ovaj izlet.

Nadamo se da ćemo i naredne školske godine organizovati i realizovati ovako uspješan izlet.

 

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/PNkkst2kQJX42Cir8″ number-photos=”51″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″]

 

Slične objave