“Naše nebo izvrsnosti”

Dana 05.06.2023. godine učenici/e III-1 razreda Srednje škole za saobraćaj i komunikacije Sarajevo su prisustvovali dodjeli nagrada za najizvrsnije učenike Kantona Sarajevo pod motom “Naše nebo izvrsnosti”. Neira Balović, Lejla Imamović, Lamija Lagarija, Mirnes Salčin, Ahmed Džafo, Amar Hadžić, Emela Imamović, Adi Sjenarević i profesor Igor Smiljanić.
Dodjela se vršila u kompleksu Centra “Safet Zajko” u organizaciji Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS. Manifestacija je započela intonacijom himne Bosne i Hercegovine, a potom su se obratili ministrica obrazovanja Naida Hota-Muminović i direktorica instituta Senada Salihović. Svojim govorom su naglasili koliko je svaki nivo obrazovanja bitan, te kako je naša država puna potencijala za velike uspjehe. Također su istakli kako država olako dopušta da druge zemlje “pokupe med”, asocirajuci na ogroman odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.
Učenici svih osnovnih i srednjih škola su pohvaljeni radi ostvarenih uspjeha na kantonalnom nivou, te za izlazak na takmičenja na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon obraćanja ministrice i direktorice učenici/ce su uživali u izvedbama mješovitog hora Treće gimnazije Sarajevo i harmonikaškog orkestra Srednje muzičke škole Sarajevo. Potom je na red došlo zajedničko fotografisanje svih učesnika.
Naša škola, odnosno naši učenici su učestvovali na takmičenju iz predmeta Građansko obrazovanje/Demokratija i ljudska prava, osvojivši prvo mjesto na općinskom i drugo na kantonalnom takmičenju.
Tekst pripremio učenik Ahmed Džafo uz pomoć profesora Igor Smiljanića.

Slične objave