Međunarodni dan srednjoškolaca

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, realizirane su radionice na temu prijateljstvo te istaknut plakat u holu škole sa važnim porukama za srednjoškolce.
Mnogi mladi se bore da ne izgube svoj identitet jednom kada postanu dio grupe prijatelja. Iako se naša ličnost dugo formira i mijenja, pogotovo za vrijeme tinejdžerskih godina, neki aspekti ličnosti ostaju isti. Prijatelj ne može biti svako i njih ne može biti mnogo. Prijatelj ima mana i nije tu samo da sa tobom podijeli dobro, već je tu da kaže ono što misli, da nas svojim kritikama natjera da preispitamo neke odluke i uputi nas na pravi put, misleći i želeći nam samo dobro i samo najbolje!
U odjeljenjima I-4 i II-5, održali smo radionice na temu „PRIJATELJSTVO“. Učenici su kao zadatak trebali da napišu osobine svog najboljeg prijatelja. Nakon urađeng zadatka, razgovarali smo o osobinama prijatelja, te istaknuli da samo ako smo mi prijetelji, možemo i imati prijatelja. Na kraju smo u ruke prijateljstva napisali šta smo to sve spremni uraditi za najboljeg prijatelja. Istaknuli smo i važne poruke povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca.

Slične objave