Monthly Archive: Oktobar 2019

Informacione tehnologije u obrazovanju – STEM u obrazovanju

U utorak 29. oktobra 2019. godine u hotelu Hills, Ilidža održana je druga eduIT konferencija pod nazivom “Informacione tehnologije u obrazovanju – STEM u obrazovanju” .Na ovoj konferenciji su učestvovali direktor i nastavnici iz JU Srednje škole za saobraćaj i komunikacije: Sejad Mujezinović, Damir Bradarić i Đipa Adil.

Izlet na Trebević

U srijedu 23. oktobra 2019. godine, nekoliko učenika IV-1a odjeljenja Srednje škole za saobraćaj i komunikacije zajedno sa svojim razrednikom, organizovali su poludnevni izlet na Trebević.

Posjeta sajmu RENEXPO BIH 2019

Članovi sekcije CIVITAS su imali priliku upoznati se sa izradom informacijskih sustava zasnovanih na GIS tehnologiji tvrtke PRoTOK iz Zagreba. Firme koja se specijalizirala za izradu informacijskih sustava upravljana komunalnom infrastrukturom, kao i ekološki prihvatljivim mini hidrocentralama poljske kompanije ENERGETYKA WODNA.

Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan

Učenici naše škole, zajedno sa Igorom Smiljanićem prof. i Emilijom Martinčević, prof., su u 08.30 sati bili ispred Zetre gdje je bila registracija učesnika, podjela sendviča i majci. Nakon registracije učesnika, u 10.30 sati smo autobusima krenuli prema lokaciji gdje se vršilo pošumljavanje, Bjelašnica, selo Dječići.